ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеведучий Андрій Данилевич пішов з "Інтера" та за кордоном розпочав новий проєкт

Телеведучий Андрій Данилевич. Фото: Facebook-сторінка Андрія Данилевича

Телеведучий Андрій Данилевич, який вів на "Інтері" новини та ток-шоу "Стосується кожного" пішов з телеканалу. Про це він повідомив у Facebook.

"Дякую телеканалу "Інтер" за роки плідної співпраці. Дякую за можливість розвиватися і бути ведучим в різних програмах. Дякую всім своїм колегам, з якими мав щастя працювати разом всі ці роки", – написав Данилевич. 

Як пише "Детектор медіа" з посиланням на власні джерела, нове керівництво телеканалу начебто оголосило, що через нестачу ресурсів припиняє фінансувати роботу групи співробітників "Інтера", які, перебуваючи у Варшаві, брали участь у виробленні контенту для спільного телемарафону, і російськомовного марафону іномовлення "FreeДом".

За даними видання, деякі співробітники з цієї групи вирішили не повертатися до України та не продовжувати співпраці з "Інтером". Серед них джерела назвали, зокрема, головного редактора телеканалу "Інтер" Антона Нікітіна і телеведучого Андрія Данилевича.

У коментарі "Детектору медіа" Данилевич розповів, що покинув Україну в перших числах березня 2022 року разом з родиною – дружиною і трьома дітьми, яким на той час було один, три і п’ять років. 

"Ми виїхали до Польщі, здається, в ніч з 1 на 2 березня 2022 року, подолавши неймовірно страшний, складний і довгий шлях з-під Києва. На той момент ми просто рятувалися, і я не думав ані про “Інтер”, ані про FreeДом. Це вже згодом, коли на рівні Офісу президента з’явилась ідея організувати офіс FreeДом у Варшаві, мені почали дзвонити колеги й питати, де я і чи готовий узяти участь у цьому проєкті. Але і на той час як такої окремої групи "Інтера" там не було, а переважно були колеги з медіагрупи "Україна", з якими ми, власне, і починали FreeДом. А вже потім підтягнулися мої колеги по "Інтеру", – розповів Андрій Данилевич.

Причини розірвання трудових відносин з телеканалом Данилевич пояснив так:

"Нас покликали до Києва робити FreeДом зі студії "Інтера". Я сказав, що готовий повертатися, якщо зможу робити ті проєкти, які робив на "Інтері" до війни, зокрема ток-шоу "Стосується кожного". На жаль, нове керівництво каналу виявилося не зацікавленим у продовженні проєкту. Відповідно, я прийняв рішення розірвати свої стосунки з каналом, але вдячний "Інтеру" за роки успішної співпраці".

Відповідаючи на запитання щодо місця нинішнього проживання його та родини, Данилевич повідомив, що живе зараз на дві країни. Це Великобританія, де давно живе брат його дружини (що дозволило сім’ї Данилевичів зробити візи за сімейною схемою), і Україна, де залишаються його батьки.

"Я кілька разів їздив до України в сімейних справах, абсолютно легально, на законних підставах перетинаючи кордон як багатодітний батько. Дай Боже, ми зможемо приїхати всією родиною в Україну цього літа", – висловив сподівання Данилевич. 

Як і в перші дні війни, так і зараз, за словами телеведучого, пріоритетом для нього є безпека дітей, яких він намагатиметься тримати подалі від війни, поки вона триває. 

"Це дуже непросто, особливо коли немає роботи. Власне, ці неймовірно складні щоденні задачі й наштовхнули мене на ідею проєкту "Люди", який я почав на своєму ютуб-каналі. Бо на прикладі своєї родини я знаю, як це надзвичайно важко з дітьми бути не вдома. Гадаю, що голос наших сімей, які вимушено знаходяться за кордоном, має бути почутий", – розповів Данилевич.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року стало відомо, що ексведучий телеканалу “Інтер”, спортивний журналіст Роман Кадємін виїхав з України й записує маніпулятивні відео про українського президента й процеси в українському суспільстві.

22 грудня журналіст і ведучий 24 каналу Олексій Печій заявив, що вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що буцімто Україні бракує "горизонтальної комунікації із західним суспільством". І він після саміту ЄС вирішив цю саму горизонтальну комунікацію налагоджувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!