ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканалу "NewsOne" оголошено попередження через політичну рекламу

25.11.2016, 14:18

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ “Новини 24 години” (логотип “NewsOne”) через трансляцію реклами однієї з політичних партій. Відповідне рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 24 листопада, повідомляється на сайті регулятора.

Нацрада під час моніторингу супутникового мовлення “NewsOne” у період з 5 по 11 серпня 2016 року зафіксувала у часовому проміжку з 17:00 до 23:00 вихід політичної реклами партії “За життя” загальним обсягом 36 хвилин 42 секунди. Ця реклама була відокремлена від інших програм на початку і наприкінці словами “політична реклама”.

З огляду на це 15 вересня телеканалу було призначено позапланову перевірку, яка засвідчила факт трансляції такої реклами, що є порушенням вимог пунктів а) та е) частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

“Відповідно до законодавства політична реклама є однією з форм передвиборної агітації, проведення якої передбачає наявність виборчого процесу в Україні. За відсутності виборчого процесу в Україні розміщення реклами, зокрема політичних партій, має відбуватися на загальних засадах та з дотриманням вимог, визначених Законом України “Про рекламу”. На період проведення моніторингу не було оголошено про початок виборчого процесу в Україні, а політичну партію “За життя” та її кандидатів не було зареєстровано у спосіб, визначений чинним законодавством”, - зазначає Нацрада.

Також під час обговорення цього питання члени Нацради зазначили, що тут є певні колізії законодавства і немає роз’яснень, тому істину може встановити тільки суд.

Liked the article?
Help us be even more cool!