ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал ZIK звинуватили у корупції та несплаті податків

20.10.2014, 11:05

Народний депутат Михайло Хміль звинуватив телеканал ZIK у причетності до двох офшорних компаній та ухилянні від сплати податків на суму 600 тис грн, повідомляє Zaxid.net.

16 жовтня депутат направив на ім’я Генпрокурора та голови СБУ звернення, в якому вимагає перевірити ТОВ Телерадіокомпанія «Міст-ТБ» (засновник ТОВ «ЗІК») щодо можливих корупційних дій та махінацій з фінансування через офшори, що пов’язані із оточенням екс-президента Януковича.

У зверненні, зокрема, вказано, що телеканал ZIK має у засновниках кіпрську офшорну компанію «Гракеа лімітед» та віргінську британську офшорну компанію «Інвестмент Файненшіал менеджмент». З його слів, принаймні одна з них пов’язана із Сергієм Курченком, одіозним младоолігархом та «гаманцем сім’ї» Януковича.

«Вартий уваги правоохоронних органів той факт, що ТОВ «Украинская медиа группа» Сергія Курченка у складі своїх засновників має компанію «Кверті бізнес ІНК», яка знаходиться за тою ж адресою, що і «Інвестмент Файненшіал менеджмент», однієї із двох офшорних копаній – засновниць ТОВ «ЗІК»», – вказано у зверненні нардепа.

Також депутат заявляє, що компанія одного із топ-менеджерів «Сім’ї» Януковича допомогла телекомпанії  «ЗІК» ухилитись від податків на суму 600 тис грн.

«Руслан Скулімовський, якого знають як одного з топ-менеджерів сім’ї Януковича, є засновником ТОВ «Віка-Україна» (м. Київ), яке перерахувало на користь ТОВ «Телерадіокомпанія МІСТ ТБ» (ТОВ ЗІК) 0,6 млн. грн. в якості поворотної фінансової допомоги, зазвичай таку схему використовують, щоб ухилитись від сплати податків», – вказано у зверненні.

Гендиректор телеканалу ZIK Дмитро Добродомов відмовився коментувати звинувачення на тій підставі, що він офіційно перебуває у передвиборчій відпустці і не займається справами телеканалу.

Натомість генеральний продюсер ZIK Омелян Ощудляк запевнив ZAXID.NET, що телеканал готовий надати всі необхідні документи, які стосуються засновників ТОВ «Телекомпанія МІСТ ТБ» (ТОВ ЗІК) у разі, якщо відомчі органи дослухаються до депутата Михайла Хміля  і розпочнуть розслідування за його зверненням. Він також запевнив, що наскільки йому відомо, єдиним інвестором телеканалу є Петро Петрович Димінський.

«Це не перше подібне звинувачення, яке звучить у бік нашого телеканалу, але за багато місяців жодних переконливих доказів, що наші інвестори причетні до сім'ї Януковича ніхто ще не надав», - повідомив Омелян Ощудляк.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2012 року Михайло Хміль, як «узгоджений кандидат від опозиції» по 115 виборчому округу (Сихівський район Львова) обійшов суперника, гендиректора місцевого телеканалу  ZIK Дмитра Добродомова, який балотувався у ВР від партії «УДАР».

На виборах до ВР 2014 Михайло Хміль уже у списку «Народного фронту», натомість Дмитро Добродомов йде як самовисуванець по тому ж таки 115 округу, однак із офіційною підтримкою місцевих штабів «Радикальної партії» Олега Ляшка, «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка та «Блоку Петра Порошенка», які відмовились висувати у цьому окрузі власних кандидатів. Від «Народного фронту»по 115 округу кандидує політик Іван Васюник.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!