ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал ZIK заявляє про можливі провокації з боку міліції

22.11.2011, 06:22
Генеральний продюсер ZIK Дмитро Добродомов заявляє, що має відомості про те, що міліціонерам дана негласна вказівка займатися журналістами та здійснювати проти них певні провокації.Про це Добродомов розповів в прямому ефірі новин 21 листопада, повідомляє видання ZIK.

В листопаді було здійснено два напади на журналістів телеканалу, які сталися протягом останніх десяти днів.
«Реакція правоохоронців на ці випадки вкрай пасивна - жодної кримінальної справи досі не порушено» , -  інформує прес-служба телеканалу.

Перший напад стався на керівника проекту «101. Служба порятунку» Оксану Сахаревич та оператора Юрія Пиженкова. Під час зйомок сюжету, місцевий фермер завдав тілесних ушкоджень журналістці та спустив собак на знімальну групу. Журналісти відразу ж написали заяву в міліцію.
 
15 листопада,  неподалік стадіону «Арена Львів» до журналістів, які знімали сюжет, підійшли двоє осіб і вимагали стерти відео, силоміць забирали відеокасету та погрожували.

«За розмовою спостерігав працівник міліції, який мало того, що не втрутився у ситуацію, а ще й підтримував цих невідомих осіб, теж вимагаючи стерти відеозапис, - розповідала керівник проекту «Об'єкт 2012» Оксана Мартинович. - Ми написали офіційного листа у правоохоронні органи вже наступного дня. І лише вчора мені зателефонували з відділу карного розшуку і запросили нашого журналіста та оператора прийти для дачі свідчень».
За інформацією прес-служби телеканалу, речник львівської обласної міліції Денис Харчук від коментарів відмовився. Журналісти телеканалу написали йому інформаційний запит.
На думку Дмитра Добродомова, що міліція і прокуратура не тільки не порушать справу, а й здійснюватимуть провокації стосовно журналістів телеканалу.

«Така ситуація вочевидь склалася через низку резонансних матеріалів на телеканалі ZIK щодо діяльності міліції. Передусім це стосується безкомпромісної позиції журналістів у висвітленні справи про викрадення зброї із Львівського університету внутрішніх справ. До мене особисто зверталися з вимогою не "розкручувати цієї теми в медіа". Ну, а остання програма "Хто тут живе?", героєм якої був начальник львівської міліції Богдан Щур, за моїми відомостями, призвела до негласної вказівки міліціонерам "узяти в розробку" журналістів проекту, зокрема мене, як ведучого "Хто тут живе?". Мова йде і про здійснення певних провокацій. Тому я не здивуюся, якщо завтра в когось із працівників каналу знайдуть обіцяні патрони чи якісь наркотики. Запевняю нашу славну міліцію, що наркотиками ніколи не "бавився", а бойову зброю навіть у руках не тримав. Це дуже легко перевірити», - сказав він.

Добродомов припускає, що така нервозність з боку керівника львівської міліції пов’язана із «обіцяним під час прямого ефіру (на який Богдан Щур не захотів прийти) продовженням розслідування щодо дивного виділення двох земельних ділянок на вул. Бучми, 6 у Львові, до яких він має причетність».

Генеральний продюсер  ZIKу закликав Богдана Щура і керівництво львівської міліції не давати незаконних прохань чи наказів своїм підлеглим, котрі могли би перешкоджати журналістам у їхній діяльності, а у разі незгоди з діями журналістів порадив звертатися до суду.

За словами керівника телеканалу, якщо і надалі дії міліціонерів будуть спрямовані на перешкоджання професійної діяльності журналістів, то вони звертатимуться з заявами  до Президента України, вищого керівництва МВСУ, СБУ, ГПУ і в міжнародні організації.
 
ІМІ

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!