ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал ZIK заявив, що голова Харківської обласної лікарні застосував силу до журналістів

25.05.2017, 16:02

Телеканал ZIK заявляє, що головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федак застосував фізичну силу до знімальної групи програми “Лікарські таємниці” каналу. Журналісти вже написали відповідну заяву у поліцію.

Інцидент стався 25 травня у Харківській обласній лікарні.

Як розповіла журналістка “Лікарських таємниць” Марта Байдака, знімальна група прийшла на розмову з головним лікарем, перед тим надіславши інформаційний запит та прочекавши передбачений законом термін – п’ять днів.

“Ми навідались в державну установу. Головний лікар медзакладу, виштовхуючи мене та оператора зі свого кабінету, заявляв, що ми не маємо права тут перебувати. Безпосередньо виштовхав мене, шарпаючи за руку, і намагався зламати нам техніку. Відповідно ми викликали правоохоронні органи. Приїхала поліція, ми написали пояснення, заяву, аби харківська поліція вжила заходів щодо головного лікаря Федака Богдана Степановича”, – повідомила Байдака.

Як зазначає телеканал, журналісти “Лікарських таємниць” готують програму про реформування медицини в Україні.

“Попередньо ми йому надіслали запитання щодо фінансування медзакладу, інші запитання, відповідь на які ми б хотіли почути від нього як від очільника. Зараз у лікарні відбувається ремонт, ми хотіли дізнатися, за які кошти, чи їх фінансує МОЗ, які плюси та мінуси реформи. Відповіді ми не почули у письмовому варіанті. Натомість у грубій формі нас попросили піти. Ми прийшли в державну установу, а не до нього додому, тому така поведінка головного лікаря є невиправданою”, – додала Байдака.

Liked the article?
Help us be even more cool!