ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Україна 24" разом зі співробітниками переїжджає до Польщі – Rzeczpospolita

25.04.2022, 13:07
Фото – Україна 24
Фото – Україна 24

Телеканал “Україна 24” разом зі своїми співробітниками переїжджає до Польщі. Про це повідомляє газета Rzeczpospolita.

За даними видання, у Варшаві буде студія, яка вироблятиме програми, також наживо, які потім надсилатимуть до України й там транслюватимуть. Програми випускатимуться українською та англійською мовами, хоча ймовірно, що й польською.

Робота над проєктом часткового перенесення телебачення до Польщі вже просувається, і мовлення може розпочатися навіть у травні. 

У Варшаві будуть офіси, де зможуть працювати кілька сотень співробітників, зокрема журналісти. Проєкт планується реалізувати самостійно, хоча українська сторона не відкидає можливості працевлаштування польських працівників технічного відділу. Українські журналісти залишаться в Польщі не як біженці, а як звичайні працівники з дозволом на роботу на підставі дозволу на тимчасове проживання.

Проєкт реалізовуватиметься на основі ліцензії на українське мовлення, яку має “Україна 24”. 

Як пише видання, український канал має амбітні плани щодо глобального охоплення та характеру міжнародного новинного телебачення. Можливо, канал змінить назву.

За інформацією газети, проєкт побудови телевізійної бази в Польщі вітали найвищі органи влади України, а також польські офіси, зокрема Національна рада з питань мовлення. Найімовірніше, пише видання, на це ще доведеться отримати згоду президента Управління електронних комунікацій.

Як пише видання, телеканал “Україна 24” кілька тижнів уже мовить у польських мережах. Польські оператори додали його до своїх пропозицій для українських біженців. Водночас після вторгнення Польща заборонила низку російських телеканалів, зокрема RT.

Liked the article?
Help us be even more cool!