ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Україна" заявляє про напад на свій офіс (оновлено)

22.04.2016, 14:30

Телеканал “Україна” заявляє про напад на свій офіс у Києві і звертається до правоохоронних органів з проханням розслідувати факт загрози життю і професійній діяльності журналістів каналу. Про це повідомляється на сторінці каналу в Facebook.

За інформацією каналу, хуліганський напад на офіс здійснила група з 15 невідомих осіб.

“Ми також звертаємося до Президента України як гаранта Конституції, прав і свобод громадян з проханням взяти розслідування цього інциденту під особистий контроль!”, - заявили на каналі, опублікувавши фото з місця інциденту.

Як видно на фото, в офісі невідомі розлили червону рідину і залишили роздруківку з написом “Проллється кров!”.

Як повідомляє Громадське ТБ, приймальню телеканалу облили фарбою люди, які називають себе “активістами фронту боротьби проти окупації”. Про це повідомив один з учасників акції у Facebook.

“Щойно активістами фронту боротьби проти окупації українського ефіру була залита кров’ю приймальня телеканалу “Україна” на знак протесту проти трансляції серіалу Не зарекайся”, - повідомив він.

За його словами, відбулася сутичка між охороною та учасниками акції, але “жоден охоронець не постраждав”.

5

3

1

Як повідомляв ІМІ, 21 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Україна”.Приводом до перевірки стали численні звернення громадян щодо трансляції серіалу “Не зарікайся”, у тому числі – звернення ПрАТ “Картель” (видавничий дім “Картель”, пов’язаний з народним депутатом від “Блоку Петра Порошенка” Вадимом Денисенком). Моніторинг Нацради зафіксував трансляцію 66-ї серії серіалу “Не зарікайся”, щодо якої надійшли скарги.

Позапланова перевірка пов'язана зі скандалом, який вибухнув у соцмережах через серіал виробництва цього телеканалу - “Не зарікайся”. На думку деяких глядачів, в одній із серій нібито позитивно зображують проросійських сепаратистів і російські гібридні війська в Донбасі.

Бійців Збройних Сил України і представників української влади в одній із серій називають “украми”, “купкою фашистів”, “кривавою хунтою”. Крім того, в соцмережах критикували також суть серії, де українка бере в заручники маленьку дитину, вимагаючи за неї повернути їй сина. Нацрада має намір перевірити ці твердження.

Фото з Фейсбук ТРК "Україна", Еспресо.TV

Liked the article?
Help us be even more cool!