ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал RT втратив зв'язок зі своїм журналістом у Донецьку

23.07.2014, 13:19

Російський телеканал RT не може зв'язатися зі своїм позаштатним журналістом Гремом Філліпсом, який знаходився у Донецьку. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

У ніч на 23 липня Філліпс виїхав в район аеропорту Донецька разом з групою журналістів, поки ніякої точної інформації про його місцезнаходження отримати не вдалося.

“Ми намагаємося вийти на зв'язок з нашим стрингером Гремом Філліпсом, але поки безрезультатно. Вчора він нас попередив, що збирається їхати в аеропорт Донецька, де йде стрілянина. Ми попросили його цього не робити, оскільки це вкрай небезпечно. Однак, судячи з повідомлень в соціальних мережах, він разом з групою журналістів поїхав туди. Приблизно о другій годині ночі з його телефону прийшла смс: «All is fine», з цього моменту у нас не було ніякого зв'язку з Гремом”, - сказано в повідомленні прес-служби телеканалу.

Також у прес-службі зауважили, що Грем поїхав в аеропорт Донецька не за завданням RT.

“Однак ми робимо все можливе, щоб дізнатися, де він. Ми задіємо всі ресурси, знаходимося на зв'язку як з представниками ДНР, так і з українською стороною, щоб знайти Грема, але поки ніякої точної інформації отримати не вдалося”, - підкреслили в прес-службі.

Останнє повідомлення з України журналіст опублікував у Twitter 14 годин тому. У ньому говорилося про інтенсивну стрілянину в районі аеропорту Донецька.

Нагадаємо, 20 травня Служба безпеки України затримала за несанкціоновану зйомку у Маріуполі (Донецька обл.) позаштатного журналіста російського телеканалу Russia Today, громадянина Великобританії, Грема Філліпса.

В якості причини затримання Грема Філліпса українська влада називала зйомку секретних військових об'єктів. "Його, дійсно, затримали за фотографування об'єктів антитерористичної операції, що не дозволено знімати. Він перебував у заборонених місця", - заявила речник СБУ Марина Остапенко.

Пізніше Філліпса відпустили.

Грем Філліпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.

Фото: з Facebook Грема Філліпса

Liked the article?
Help us be even more cool!