ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал “Київ 24” через брак кадрів відновив роботу своєї медіашколи

Телеканал “Київ 24” відновив медіашколу “КиївTV”, де фахівці галузі навчатимуть студентів теоретичним основам та практичним навичкам роботи журналістом, редактором та ведучим. Про це йдеться на сайті телеканалу.

По закінченню курсу, крім дипломів, найкращі випускники отримають пропозицію щодо працевлаштування.

Долучитися до медіашколи можуть всі, хто хоче здобути необхідні знання та навички для роботи у сфері телевиробництва. 

Школа існувала з 2019 й до початку 2022 року. Потім вимушено призупинила роботу. Як зазначає телеканал, відновити роботу медіашколи спонукав брак кадрів на ринку: журналістів, редакторів. 

Співзасновниці медіашколи “КиївTV” продюсерка Альона Яструбенко та головна редакторка “Радіо Київ – 98 FM” Ірина Главацька. Вони проводитимуть найбільшу кількість занять на курсі.

Фото - телеканал "Київ 24"

Значну частину навчання буде присвячено опануванню практичних навичок. З першого заняття студенти працюватимуть із камерою та вчитимуться писати тексти.

“Наше завдання – навчити. Не прийти поговорити, не поділитись досвідом, як ми досягали успіху, а саме навчити писати конкретні матеріали, розумітися, що таке новини, і які бувають сюжети, знати, як знаходити героїв. Ми будемо навчати усьому, що потрібно для того, щоб прийти в редакцію – будь-яку, не лише телеканалу Київ24 – і працювати. А для цього треба багато й головне – системно працювати зі студентами. От, власне, цим ми й будемо займатися”, – розповідає співзасновниця медіашколи Ірина Главацька.

Лекційні заняття проводитимуть також інші члени команди телеканалу Київа24 та “Радіо Київ – 98 FM” – ведучі, редактори, журналісти.

Навчання в медіашколі триватиме три місяці. Щотижня студенти матимуть два практичних і одне теоретичне заняття. Також передбачена самостійна робота, де слухачі курсу самостійно створюватимуть продукт, використовуючи ті знання і вміння, які вони отримають на заняттях.

Навчання – безкоштовне, освіта й попередній досвід – неважливі. Єдина умова – усі студенти мають бути повнолітніми. Вища вікова планка відсутня, у попередніх наборах медіашколи навчалися, в тому числі, й люди віком 50+.

На курсі навчатимуться 15 людей, яких оберуть серед усіх, хто надіслав свої мотиваційні листи або відеовізитівки на сторінки медіашколи в соцмережах у встановлені для цього терміни. Навчання розпочнеться вже з 15 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!