ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал іномовлення UA|TV з'явиться у кабельних мережах Словенії

27.11.2015, 09:44

Україна і Словенія домовилися про встановлення контактів з представниками кабельних мереж Словенії для трансляції телеканалу іномовлення UA|TV. Про це йшлося 26 листопада під час зустрічі міністра інформаційної політики України Юрія Стеця з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Словенія в Україні Наталією Прах, повідомляє урядовий портал.

Зустріч відбулася з метою налагодження співпраці у сфері інформаційної політики двох держав.

“Я знаю, що у Вашій країні транслюються російські телеканали. Я так само хотів би, щоб у Вас дивилися не тільки російські телеканали, а й українські. А саме, ми хочемо, щоб наш телеканал іномовлення UA|TV з’явився в кабельних мережах Словенії. В сьогоднішніх умовах, коли Україна перебуває в стані інформаційної війни, це буде велика для нас допомога”, - зазначив Стець.

Також він розповів про технічні можливості телеканалу, повідомивши, що UA|TV невдовзі мовитиме з четвертого супутника - на Африку. Зараз він мовить з трьох супутників на Європу, Північну Америку, Євразію.

У свою чергу, посол зазначила, що Словенія друг та партнер України і відповіла згодою допомогти та найближчим часом надати необхідну інформацію, яку запросив міністр.

Як повідомляв ІМІ, 4 листопада Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №2334а "Про систему іномовлення України", внесений до парламенту Кабінетом Міністрів.

4 листопада міністр інформаційної політики Юрій Стець під час виступу у Верховній Раді заявив, що телеканал іномовлення України UA|TV наразі вже транслюється на трьох континентах, а з 1 грудня охопить 5 континентів і нашу державу.

Liked the article?
Help us be even more cool!