ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "112 Україна" заявив, що не перестає відчувати тиск з боку влади

27.09.2016, 11:02

Телеканал “112 Україна” заявляє, що не перестає відчувати тиск з боку влади. Також канал заявляє, що не контролюється ні Адміністрацією Президента, ні урядом, ні будь-якою парламентською чи позапарламентською політичною силою. Про це йдеться у заяві телеканалу у відповідь на повідомлення у ЗМІ про продаж каналу та питання позбавлення каналу ліцензії на мовлення.

“Телеканал “112 Україна” не перестає відчувати тиск з боку влади, сьогодні позбавлення телеканалу ліцензій на мовлення вже розглядається судом. Крім того, телеканал “112 Україна” змушений постійно відбиватися від спроб маніпулювання питанням його придбання одним або іншим одіозним бізнесменом”, - йдеться у заяві.

На каналі зауважують, що питання тиску на телеканал вже не розглядається як тиск на свободу слова, а стає лише предметом політичних баталій. “Тому “112 Україна” ставиться з побоюванням до нового витка скандалу навколо купівлі-продажу телеканалу, оскільки досі невідомо, яку мету переслідують його ініціатори”, - йдеться у заяві.

Телеканал зауважує, що продовжує залишатися незалежним та об'єктивним джерелом інформації. “Наша телекомпанія не є ретранслятором конкретної політичної лінії ні влади, ні опозиції. Право на слово в нашій студії має кожен спікер, незалежно від політичних переконань. Телеканал не контролюється ні Адміністрацією президента, ні урядом, ні будь-якою парламентською чи позапарламентською політичною силою”, - йдеться у заяві.

Крім того, на каналі зазначають, що “112 Україна” не є учасником переговорів про продаж або пом'якшення своєї редакційної політики ні з ким з політичних діячів країни. “Для забезпечення гарантій редакційної незалежності власник телеканалу Андрій Подщипков дистанціювався від впливу на інформаційну політику “112 Україна” і передав свої корпоративні права в управління менеджменту телеканалу “112 Україна”.

Протягом останніх двох років на канал надходили пропозиції щодо придбання телеканалу від багатьох представників бізнесу та політичних сил країни, але жодного з можливих варіантів угоди не було досягнуто, предмет переговорів є комерційною таємницею телеканалу”, - йдеться у заяві.

Також канал зауважує, що повідомлятиме про будь-які спроби тиску.

Водночас, 26 вересня власник “112 Україна” Андрій Подщипков заявив, що в кінці 2014 року - першій половині 2015 року він розглядав можливість продажу телеканалу і вів переговори з низкою потенційних покупців. Зокрема, з Олександром Онищенком. “В тому числі я спілкувався з Олександром Онищенком, який озвучував свій інтерес до цього активу і зробив цінову пропозицію (травень 2015 р.)”, - сказав Подщипков.

“На зустрічі, де ми повинні були зафіксувати фінальні умови угоди, О. Онищенко представив мені Макара Пасенюка як свого радника. На той момент у мене з'явилися інші потенційні покупці з більш вигідною пропозицією, і я попросив Олександра повернутися до обговорення цього питання через півроку.

О. Онищенко підписував зі мною всі попередні документи від свого імені і, наскільки мені відомо, діяв у власних інтересах. Юридичні деталі оформлення угоди, наприклад на яку компанію оформляти купівлю, не обговорювалися в принципі, оскільки ми до цього етапу не дійшли”, - зазначив Подщипков.

Нагадаємо, 26 вересня у виданні “Страна.ua” вийшла стаття “Як Порошенко купує телеканали і створює свій медіа-холдинг”. В статті йшлося про те, що Петро Порошенко за посередництва Олександра Онищенка намагався купити “112 Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!