ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Telegram розкриватиме спецслужбам дані користувачів, підозрюваних у тероризмі

28.08.2018, 14:56

Месенджер Telegram змінив політику конфіденційності даних. Тепер, якщо буде доведено в суді, що людина є терористом, її IP-адресу й телефон буде передано “відповідним спецслужбам”. Зміни зафіксували користувачі на офіційному сайті месенджера, повідомляє Громадське радіо.  

“У разі якщо Telegram отримує судове розпорядження, яке підтверджує, що ви підозрюєтеся в тероризмі, то ми можемо розкрити вашу IP-адресу і номер телефону відповідним спецслужбам. Наразі подібних ситуацій не було. Якщо ж такий випадок станеться, то інформація про це буде опублікована в каналі https://t.me/transparency у звіті, який публікується кожні півроку”,  –  йдеться в Політиці конфіденційності.

Нагадаємо, раніше Telegram було заблоковано за рішенням суду.  13 квітня 2018 року Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду про блокування Telegram. Обмеження доступу до Telegram діятиме в Росії, поки месенджер не надасть ключі шифрування повідомлень ФСБ.

6 квітня 2018 року Роскомнагляд подав позов про обмеження доступу до Telegram. Приводом для подання позову стало те, що месенджер Telegram не надав ключі для дешифрування листування користувачів для ФСБ. Згідно з цим положенням, месенджер на вимогу Федеральної служби безпеки повинен надати ключі шифрування листування своїх користувачів.

20 березня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним наказ ФСБ про розшифрування повідомлень Telegram. Роскомнагляд спростував інформацію про припинення блокування месенджера.

Liked the article?
Help us be even more cool!