ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Telegram не реагує на звернення Нацради щодо шкідливого контенту – Герасим’юк

Telegram не відповідає на звернення Нацради щодо видалення певного контенту, на який скаржилися люди.

Про це голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк розповіла в інтерв’ю каналу «Ми – Україна». 

Спираючись на дані естонського дослідження цієї платформи вона зазначила, що Telegram посідає восьме місце серед компаній, що найбільше впливають на аудиторію. 

Водночас Telegram на першому місці серед джерел, які поширювали найбільше дезінформації про події в Бучі на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

“В Telegram нема з ким говорити. Ми пробували звернутися до Telegram, до платформи. Кілька листів ми відправили, електронні адреси ми знаходили десь в інтернеті, щоби попросити їх вступити з нами в якусь комунікацію, щоби вони видалили певний токсичний контент, який ми спостерігали, і люди про це скаржилися. Але відповіді немає", – сказала Герасим’юк.

Аналізуючи те, як поводиться платформа, Герасим’юк зазначила, що штрафи та взяття під державний контроль діяльності телеграму та інших  компаній, які надають цифрові послуги, це – "питання часу".

Як повідомляв ІМІ, в українській розвідці визнають, що Telegram становить низку загроз для безпеки України й потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми.

Про те, як найпопулярніші телеграм-канали, які входять до топ-100 українського сегмента, поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, читайте у дослідженні ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!