ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Telecom Italia запустила мікрочип для посилення служб кібербезпеки

14.12.2023, 17:12

Компанія Telecom Italia запустила свою нову розробку – мікрочип, який посилить кібербезпеку мобільних пристроїв, хмарної інфраструктури й оборонних систем.

Про це пише Reuters.

Цей мікрочип "є новим інструментом посилення технологічної автономії й суверенності в межах національних і європейських стратегій кібербезпеки" та забезпечує повністю зашифровані комунікації, йдеться в заяві компанії.

Також мікрочип покликаний захистити від кіберзагроз критичну інфраструктуру, як-от залізниці, електромережі, мережі водопостачання й дамби, додає компанія.

Чип був повністю розроблений підрозділом Telecom Italia під назвою Telsy, який надає послуги в галузі кібербезпеки й технології для шифрування комунікацій клієнтам на кшталт громадських адміністрацій, і вироблений через внутрішньоєвропейський ланцюг постачання.

Минулого місяця країни Євросоюзу й посадовці ЄС ухвалили правила захисту ноутбуків, мобільних застосунків і смарт-пристроїв, під’єднаних до інтернету, від кіберзагроз на тлі хвилі атак і шантажу, яка триває останніми роками.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!