ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таджикистан скасував акредитації 6 кореспондентам Радіо Свобода

28.11.2016, 10:27

25 листопада Міністерство закордонних справ Таджикистану скасувало акредитації для шести кореспондентів таджицької служби Радіо Свобода через відмову видалити повідомлення про те, що дочка президента Емомалі Рахмона зайняла високу державну посаду, повідомляє Радіо Свобода.

У заяві Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода йдеться, що чиновники МЗС дали журналістам таджицької служби п'ять хвилин на те, аби видалити повідомлення про президентську доньку з сайту, інакше кореспонденти служби в Душанбе позбудуться акредитацій.

Дію акредитацій призупинили в другій половині дня 25 листопада після того, як Таджицька служба Радіо Свобода перевірила дані повідомлення і вирішила зберегти його.

Шестеро журналістів, які втратили свої акредитації, не мали нічого спільного з новиною про те, що третя дочка президента Таджикистану Емомалі Рахмона Рукшона Рахмонова стала керівником Департаменту МЗС з питань міжнародних організацій.

Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода повідомило, що МЗС Таджикистану відмовилося вказувати причину відмови в акредитації журналістам.

Як зазначає Радіо Свобода, це вже вдруге за останні два тижні таджицька влада вимагає, аби мовник видалив повідомлення зі свого веб-сайту. 6 листопада чиновники вимагали прибрати повідомлення від Держдепартаменту США з попередженням американським громадянам не їхати до Таджикистану через потенційну терористичну загрозу. Тоді журналісти відмовилися зняти повідомлення з сайту.

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Томас Кент висловив обурення діями влади Таджикистану щодо журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!