ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Табалов, який силоміць утримував журналістів у своєму штабі, став “тушкою”

12.12.2012, 02:22

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк визнав свою провину за проходження Олександра і Андрія Табалова у Верховну Раду і вважає, що їхнє депутатство перебуває під питанням. Про це він сказав журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє Українська правда.

"Ці люди не прийняли присягу у відповідності до Конституції і тому сьогоднішній їх статус депутата перебуває під питанням", - сказав Яценюк. Таким чином він прокоментував інцидент в середу зранку, коли Табаловим завадили прийняти присягу в середу зранку у сесійній залі.

За словами Яценюка, "це було спільне рішення трьох опозиційних фракцій не дати їм прийняти присягу". "Те, що сталося з Табаловими – це моя особиста відповідальність за те, що люди, які клянуться на Біблії, які клянуться своєю родиною, при цьому зраджують", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, Олександр та Андрій Табалови не увійшли до складу фракції "Батьківщина". Олександр Табалов пройшов до парламенту за списком об'єднаної опозиції “Батьківщина” (№49), Андрій Табалов також балотувався від "Батьківщини" в окрузі №99 у Кіровограді.

Від ІМІ нагадаємо, що напередодні парламентських виборів, 22 жовтня 2012 року,  знімальну групу програми «Погляд» Кіровоградського ОДТРК — журналіста Кирила Ющинена та відеооператора Івана Фоміченка — силоміць утримували у штабі кандидата в народні депутати від ВО «Батьківщина» Олександра Табалова, намагаючись забрати їх відеокамеру та касети. Перед тим журналісти документально зафіксували дії Табалова з ознаками підкупу виборців, фальсифікації виборчих документів та інших порушень.

Олександр Табалов, який хотів забрати камеру, мотивував свої дії тим, що журналісти без дозволу знімали на приватній території, яка знаходиться у корпоративній власності, а саме у штабі Об’єднаної опозиції. Хоча, за словами журналістів, ніяких табличок про те, що це штаб, на будівлі не було. 

Liked the article?
Help us be even more cool!