ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар: Якщо будуть пред’явлені докази у справі Гужви, то це не має стосунку до свободи слова

23.06.2017, 13:23

У справі головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужви йдеться зовсім про інші статті, аніж перешкоджання журналістській діяльності. Тепер важливо, щоб були серйозні докази у цій справі. Про це сказала УНІАН голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Відповідаючи на запитання, чи йдеться про переслідування видання “Страна.ua”, Сюмар відповіла: “Якщо будуть пред’явлені докази про хабар, то, звісно, це не має жодного стосунку до свободи слова, тому що брати гроші за розміщення тих чи інших матеріалів або за їх нерозміщення - це класичне хабарництво і шантаж”.

За її словами, тепер важливо, щоб були серйозні докази у цій справі. “Якщо це мало місце (йдеться про шантаж і вимагання - ред.), то очевидно, що ми можемо говорити про зовсім інші статті, аніж перешкоджання журналістській діяльності”.

При цьому Сюмар додала: “Я сподіваюся, що виданню точно не повинно нічого загрожувати і воно має далі виходити і друкувати критичні матеріали”.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.UA” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

Liked the article?
Help us be even more cool!