ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар: Громадська рада на “Інтері” створюється, аби впливати на його інформаційну політику

10.12.2012, 04:06

На телеканалі “Інтер” за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" створена незалежна Громадська рада, метою якої є спостереження за дотриманням  журналістських стандартів і систематична публічна оцінка збалансованості подачі політичної, економічної і соціально значущої інформації телеканалом. Про це у своєму блозі на “Українській правді” написала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

До Громадської ради увійшла низка відомих українських та іноземних експертів. Зокрема, відомий український письменник Іван Дзюба, відомий польський дисидент Олександр Смоляр, експерт Інституту Петерсона Андерс Аслунд та відомий британський політолог Ендрю Вілсон.

За словами Сюмар, Громадська рада створюється, аби громадськість мала можливість більш ефективно впливати на інформаційну політику одного з найрейтинговіших телеканалів країни.

“Впливати для того, аби забезпечити об’єктивні новини, аби публічно! вказувати телеканалові на порушення журналістських стандартів та відповідність роботи журналістів принципам об’єктивної журналістики, виправляти ці порушення, аби на каналі з’явилися суспільно важливі формати у вигляді незалежних майданчиків для обговорення суспільно-політичної тематики, нові люди, спроможні реалізувати ці завдання. Наш вплив – це лише рекомендації, але з публічним звітом чи прислухається канал до них”, - написала Сюмар.

Крім того, вона зазначила, що підписавши Меморандум, “Інтер” взяв на себе цілком конкретні зобов’язання дотримуватися його пунктів, і для експертів, які погодилися увійти до Громадської Ради, це значно більш ефективніший формат взаємодії”.

Взаємодії, мета якої, зазначила Сюмар, одна – забезпечити право українців на різнобічну, якісну та правдиву інформацію, професійні соціально-політичні дискусії за участі в тому числі і незалежних експертів. Не буде виконання підписаних умов – не буде взаємодії та Громадської ради. І від цього репутаційні втрати каналу можуть бути значно серйозніші аніж зиск від факту такої співпраці, бо угоди треба виконувати.

Громадська рада працюватиме на громадських засадах, всі організаційні витрати бере на себе Міжнародний Фонд "Відродження".

Термін дії Меморандуму - 1 рік з автоматичним продовженням на 1 рік при відсутності бажання однієї зі сторін припинити його дію за місяць до закінчення терміну.

Liked the article?
Help us be even more cool!