ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар: 30-кілометрова зона в АТО покрита російськими телеканалами

14.06.2016, 12:25

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликала народних депутатів підтримати заходи із забезпечення 30-кілометрової зони в АТО сигналом українських радіостанцій і телеканалів.

Про це Вікторія Сюмар сказала з трибуни Верховної Ради 14 червня, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на “Українську правду”.

Вона розповіла про виїзне засідання Комітету з питань свободи слова в Донецьку та Луганську області.

“Ціла 30-кілометрова зона в АТО покрита сьогодні російськими телеканалами, і там немає українських сигналів. Ми ходили по людях і запитували, чи знають люди в зоні АТО, хто з ким воює і хто їх обстрілює. Знаєте, що нам відповідали? Нам відповідали: ну, це, напевно "Айдар" воює зі Збройними силами України. А знаєте, чому вони так думають? Тому що їм це показує "Росія-24", тому що іншого – українського – сигналу там немає”, – заявила Вікторія Сюмар.

За її словами, нерідко єдина інформація з українських ЗМІ потрапляє до місцевих мешканців через гучномовці. “Але там є українські патріоти, там є керівники сіл, які посеред села, де базари, ставлять гучномовці – такі, як під час Другої світової війни. Уявляєте собі?”, – розповіла депутатка.

Також вона повідомила, що комітет зустрівся з керівниками радіостанцій і телеканалів – “вони дадуть український контент, ми спробуємо завести туди кабель, щоб там був український сигнал”.

“Але в мене, колеги, питання до нас із вами: а що ми тут робимо для цих людей, які щоденно потерпають від обстрілів”, – сказала вона.

Депутатка зазначила, що лише цієї ночі бойовики 40 разів обстрілювали українських військових із мінометів артилерії. “Що ви вночі сьогодні робили, скажіть? Ви спокійно спали? А вони 40 разів зазнавали артилерійських обстрілів. Що вони зараз зранку роблять? Вони стоять на блокпостах і виконують накази керівників, ризикуючи своїм життям. А ви ходите по залу, ви нікого не слухаєте, ви один одного не чуєте”, – заявила Вікторія Сюмар.

“Так війни не виграються. Там йде війна, а ми з вами тут займаємося війнушками: хто з нас красивіше один одного опустить. Там чоловіки, які думають про те, як їм втримати Авдіївку і полігон, який завойовано там, – а ви думаєте, як вам у четвер полетіти в Париж на футбол”, – обурилася вона.

Згодом депутат Сергій Мельничук заявив, що деякі українські ЗМІ також паплюжили “Айдар” і йшли на поводу у дезінформаторів. Також, за його словами, деякі політики влаштовували “втіхи” на Донбасі, а тепер влаштовують “втіхи” у Верховній Раді, блокуючи трибуну.

Liked the article?
Help us be even more cool!