ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ситуація зі свободою слова в Україні: підсумки круглого столу до Всесвітнього дня свободи преси

03.05.2018, 14:00
Фото - ІМІ

ГО “Інститут масової інформації” у партнерстві з Департаментом інформаційного суспільства Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи та Міністерством інформаційної політики провели 3 травня круглий стіл “Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики”.

Захід було проведено з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, який щорічно відзначається 3 травня.

У своєму виступі виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк зауважила про зростання у 2018 році фізичної агресії щодо журналістів.

За її словами, головними порушниками прав журналістів у 2018 році стали приватні особи, представники місцевої влади та правоохоронці.

Також Оксана Романюк зазначила, що тривожною залишається ситуація з дотриманням прав журналістів у регіонах.

“Топ-5 регіонів з найбільшою кількістю порушень: Луцьк, Полтава, Одеса, Миколаїв та Київ. У мене велике питання до губернаторів та поліції, адже нам відомо, що в Луцьку та Полтаві заяви журналістів реєструються як звернення громадян. Я вважаю, що туди варто поїхати з місією, адже ця ситуація не нормальна”, - зазначила виконавча директорка ІМІ.

Крім того, Романюк закликала Генпрокуратуру завершити екстрадиційну перевірку у справі узбецького журналіста Нарзулло Ахунджонова, який попросив політичного притулку в Україні. Проте, додала вона, ГПУ вже понад півроку не може завершити екстрадиційну перевірку.

Світлина від Інститут Масової Інформації (ІМІ).Світлина від Інститут Масової Інформації (ІМІ).

У круглому столі взяли участь понад 70 учасників, у тому числі журналісти, представники міжнародних організацій, народні депутати різних фракцій та представники правоохоронних органів.

Зокрема, у заході взяли участь голова Бюро Східної Європи та Центральної Азії міжнародної організації “Репортери без кордонів” Йохан Бір, заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, представники Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Олександр Опанасенко, Юрій Павленко та Григорій Шверк, директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України Олександр Ковтун та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!