ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сирія позбавила акредитації BBC

Фото – фейсбук ВВС
Фото – фейсбук ВВС

Уряд Сирії позбавив акредитації британську телерадіомовну корпорацію BBC за нібито “упереджені та недостовірні репортажі”, повідомляє ВВС.

У червні BBC News Arabic Investigations опублікувало розслідування про зв'язки між торгівлею наркотиком каптагон, верхівкою сирійських Збройних сил і родиною президента країни Башара Асада. 

Міністерство інформації Сирії заявило, що мовник не дотримувався “професійних стандартів”. Також ВВС звинуватили в тому, що з початку громадянської війни в Сирії у 2011 році мовник час від часу надає “суб’єктивну та фейкову інформацію”.

Своєю чергою ВBC заявила, що забезпечує неупереджену незалежну журналістику. “Ми розмовляємо з людьми з усього політичного спектра, щоб встановити факти”, – сказав представник ВВС.

Каптагон є амфетаміноподібним препаратом, що викликає сильну залежність. Уряд Сирії раніше заперечував свою причетність до торгівлі наркотиками.

Проте США, Велика Британія та Європейський Союз звинуватили сирійський уряд у виробництві та експорті наркотиків і назвали родичів Асада ключовими фігурами.

Уряд Сирії додав, що BBC отримувала попередження “неодноразово”, але “продовжувала транслювати свої недостовірні звіти, засновані на заявах... від терористичних організацій і тих, хто вороже ставиться до Сирії”.

BBC заявила, що “продовжуватиме надавати неупереджені новини та інформацію нашій аудиторії в арабомовному світі”.

Як зазначає ВВС, скасування акредитації міжнародних ЗМІ – рідкість у цій охопленій війною країні, хоча вона посідає 175-те місце зі 180 за індексом свободи преси “Репортерів без кордонів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!