ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Син першого заступника секретаря РНБО судитиметься з Bihus.Info

26.02.2019, 12:28
Фото - скріншот з відео "Наші гроші". Праворуч - Ігор Гладковський

Син першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського Ігор Гладковський подасть до суду на журналістів проекту Bihus.Info через розслідування, в якому його звинувачують у причетності до корупції в оборонному секторі. Про це він сказав Інтерфаксу-Україна.

“Звинувачення безпідставні, а так зване листування фейкове”, - заявив Гладковський.

За його словами, в позові не буде матеріальних претензій, він вимагатиме лише спростування недостовірної інформації. Також він зазначив, що готовий надати пояснення правоохоронним органам з усіх питань, які порушили журналісти.

Розслідування про корупцію в оборонному секторі журналісти проекту Bihus.Info оприлюднили в програмі “Наші гроші” 25 лютого. У розслідуванні йдеться про те, що Ігор Гладковський разом з партнерами через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами.

За інформацією журналістів, восени 2018 року вони отримали анонімного листа з архівом листування учасників цих операцій і під час власної перевірки дійшли висновку, що наведені факти відповідають дійсності.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн, а може бути й удвічі більшим.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні  Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером нинішнього президента країни Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, а однією з яких нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що належав на той момент  Порошенку.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого журналіст-розслідувач проекту Bihus.Info Денис Бігус заявив про зовнішнє спостереження за офісом редакції невідомими особами через розслідування журналістки Лесі Іванової щодо корупції в оборонному секторі.

Liked the article?
Help us be even more cool!