ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Свободівець звинуватив кримську газету у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

28.02.2013, 09:34

Народний депутат, уповноважений фракції ВО "Свобода" в Криму та Севастополі Едуард Леонов звинуватив газету “Кримська правда” у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і звернувся з цього приводу до Генерального прокурора Віктора Пшонки, повідомляється на сайті “Свободи”.

“У цій газеті неодноразово публікували матеріали провокативного змісту щодо українців з відвертим перекрученням української історії та особистими трактуваннями різноманітних подій "псевдоекспертами", - зазначає депутат.

Як розповів депутат, 22 лютого 2013 року в газеті "Кримська правда" надруковано текст під назвою "З хохлами каші не звариш", що розпалює міжнаціональну ворожнечу й підпадає під дію Кримінального кодексу України.

"Уже наступного дня в цьому ж виданні надруковано інформацію під назвою "Безславні покидьки живуть краще героїв". В матеріалі негативно висвітлена тема та перекручені факти щодо доцільності надання пільг воїнам УПА, а також міститься заперечення їхнього внеску в розбудову української незалежної держави, що є відвертим проявом україноненависництва. По сьогодні діє Указ Президента України "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті", в якому чітко вказано, що учасниками боротьби за незалежність України у XX є осіби, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі, в тому числі у складі формувань Української Повстанської Армії", – зазначив Леонов.

Депутат вимагає від Генерального прокурора здійснити перевірку наведених фактів та вжити заходів прокурорського реагування для притягнення винних осіб до відповідальності. Також депутат вимагає надалі запобігти проявам україноненависництва і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Водночас головний редактор «Крымской правды» Михайло Бахарєв і редактор відділу «Політика» Микола Філіпов не вважають, що газета порушила норми Кримінального кодексу.

“Мы живем в стране с демократическими нормами, в которой действует ст.34 Конституции о праве каждого гражданина свободно высказывать свои взгляды. Если какие-то публикации нашей газеты вызывают у народного депутата несогласие, пусть подает иск в суд и доказывает там свою правоту. Мы называем «бесславными ублюдками» всех пособников фашистов и считаем это своей принципиальной позицией в борьбе с фашизмом. А выражение «хохлы» было цитатой высказывания одного из наших читателей, которую мы имели право привести”, - прокоментував заяву Леонова Бахарєв.

«Считаю, что выражения «хохлы», «жиды» и «москали» не должны присутствовать в речи порядочных людей. Но народные депутаты от «Свободы» сделали выражение «жиды» нормой. Кому теперь предъявлять претензии? Наша газета существует 95 лет, ее именем названа улица, пережили фашистов во время войны, переживем и бандеровцев», - заявив Філіпов, пише “Телекритика”.

Liked the article?
Help us be even more cool!