ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Світовий конгрес українців зафіксував в іноземних ЗМІ хвилю російської дезінформації про вибори в Україні

26.07.2019, 11:59
Фото - Vse.rv.ua

Міжнародна місія Світового конгресу українців зі спостереження за виборами 2019 року в Україні зафіксувала численні приклади російської дезінформації про Україну та її виборчі процеси в іноземних медіа. 

Про це йдеться у попередніх висновках медіа-моніторингу в 28 країнах світу дезінформації про вибори в Україні, повідомляє Радіо Свобода

“На підставі свого довгострокового медіа-моніторингу та аналізу місія СКУ підтверджує розповсюдженість дезінформації про парламентські вибори та Україну загалом. Місія СКУ помітила різні дезінформаційні наративи під час парламентських виборів в Україні, котрі розповсюджувалися різними мовами через традиційні і соціальні медіа поза межами України. Цільовою аудиторією була міжнародна спільнота з різним ступенем відносин з Україною”, – йдеться у повідомленні.

Також в місії СКУ додали, що у випадку України дезінформація залишається невід'ємною частиною російської гібридної війни, яка включає військові, економічні, кібернетичні та інформаційні компоненти. “Кінцевою метою російської гібридної війни, включно із дезінформацією, є ослаблення України, щоб повернути її до російської сфери впливу і домінування”, - йдеться у висновках.

З наративами, зафіксованими довгостроковими спостерігачами місії СКУ на час написання попередніх висновків, можна ознайомитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!