ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне заморозило заплановане на 2020 рік велике скорочення штату

09.04.2020, 17:30
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

У Національній суспільній телерадіокомпанії України зупинили до кінця карантину підготовку до великого скорочення працівників, яке мало відбутися в першому півріччі 2020 року. Наразі в компанії припускають, що скорочення можуть відкласти на рік.

Про це 8 квітня сказав голова правління НСТУ Зураб Аласанія під час дискусії Українського ПЕН на тему "Як зміняться українські медіа під впливом кризи", повідомляє "Детектор медіа".

"Компанія реформується, мало відбутися доволі велике скорочення. Ми зупинили це принаймні до кінця карантину. І я не впевнений, що після нього ми можемо це продовжити", – сказав Зураб Аласанія.

За його словами, виплати зі звільнення сягатимуть 49 млн грн. Поки цей процес заморозили.

Голова правління зазначив, що після травня-червня в компанії збиратимуться люди і шукатимуть вихід із ситуації, зокрема обговорюватимуть, чи потрібно проводити скорочення 2020 року.

Також Аласанія нагадав, що уряд розробив законопроєкт, у якому прописано значне урізання бюджету Суспільного. Через це сьогодні під загрозою майже всі проєкти, зупинено підготовку "Суспільної студії". Завдяки донорській підтримці вдалось облаштувати п’ять локацій, де безкошовно йтиме контент зранку і до вечора. Суспільне планувало закупити техніку для студії за власні кошти, проте наразі це неможливо через арешт рахунків і майбутнє урізання фінансування.

Нагадаємо, у Національній суспільній телерадіокомпанії України розробили Концепцію регіонального мовлення ПАТ "НСТУ" на 2020–2021 роки, згідно з якою у філіях мали б відбутися скорочення працівників. Озвучувалися варіанти скорочення працівників від 44 до 35%, у філіях мало залишитися по 45 працівників. 

Наприкінці лютого 2020 року правління НСТУ ухвалило рішення, що у філіях компанії не відбудеться процедури скорочення. Натомість частину працівників переведуть на 0,25 ставки. Правління НСТУ пропонувало, щоб у кожній філії залишився на повній ставці 51 працівник, серед яких менеджер і продюсер. Наразі в кожній філії від 80 до 120 працівників.

Liked the article?
Help us be even more cool!