ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне відреагувало на закиди щодо невірного цитування речника Повітряних сил

Суспільний мовник відреагував на закиди у неточному поданні коментаря речника командування Повітряних сил Юрія Ігната у Українському Радіо.

23 листопада “Українське радіо” оприлюднило новину під заголовком “Схема оповіщення населення не зміниться: не завжди є інформація про наявність ракет на борту МіГ – Ігнат”

Зокрема, речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав:

"Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні". 

Цю інформацію підхопили російські пропагандисти та зманіпулювали написавши, що ЗСУ не виконали наказ Зеленського щодо скорочення режиму тривоги при злеті МіГ-31.

У Повітряних силах оприлюднили з цього приводу заяву-звернення до Українського радіо, закликавши “не перекручувати коментарі, не виривати з контексту, не маніпулювати заголовками, через що відбувається мутація новини”.

“Рішення щодо змін в системі оповіщення щодо вильотів МіГ-31К поки не ухвалено, а незмінність полягає в тому, що Повітряні Сили завжди будуть оголошувати про реальні загрози повітряних ударів”, - зазначили у Повітряних силах ЗСУ.

У Суспільному ж наголосили, що надають перевірені й оперативні факти, а також протидіють дезінформації, а російські пропагандисти регулярно використовують інформаційні вкиди та маніпуляції. 

“Вчора російські пропагандисти зманіпулювали одним із коментарів речника командування Повітряних сил Юрія Ігната на Українському Радіо. Ні пряма мова спікера, ні в цілому матеріал Українського Радіо не містить жодних згадок конфлікту, про який написали пропагандисти. Інформація в ефірі була подана правдиво, без жодних перекручень та маніпуляцій”, - наголосили у команді Суспільного.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!