ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне та Незалежна медійна рада підписали меморандум про співпрацю

23.11.2020, 17:32
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

20 листопада голова правління Суспільного мовника Зураб Аласанія та голова Незалежної медійної ради (НМР) Антоніна Черевко підписали меморандум про співпрацю. 

Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного. 

Так, Незалежна медійна рада взяла на себе зобов’язання надавати експертну підтримку щодо програм, які виходять на каналах та цифровій платформі. 

Також НМР вживатиме всіх можливих заходів для захисту незалежності Суспільного мовлення від політичного, фінансового та інших форм тиску, якого мовник зазнає через високі стандарти журналістики, відсутність джинси та налагодження громадського діалогу для зміцнення суспільної довіри.

Згідно з текстом меморандуму, Суспільне звертається до Незалежної медійної ради в  разі, якщо існує ймовірність того, що програмний продукт є незбалансованим, упередженим чи таким, що може містити елементи дискримінації, або якщо виникають обґрунтовані сумніви щодо відповідності продукту вимогам українського законодавства чи визнаним міжнародним стандартам у сфері свободи вираження поглядів та прав людини загалом. 

Також Суспільне мовлення намагатиметься враховувати рекомендації та висновки Незалежної медійної ради щодо особливо чутливих тем.

За словами Зураба Аласанії, Суспільний мовник довів, що незаангажоване та прозоре медіа може існувати в Україні.

“Водночас ми потребуємо підтримки як самого суспільства, так і медійної спільноти. Тому меморандум, підписаний із Незалежною медійною радою, є важливим кроком для продовження курсу Суспільного як незалежного медіа та захищеного від будь-якого політичного тиску”, – прокоментував Зураб Аласанія.

Liked the article?
Help us be even more cool!