ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне та #Babylon'13 презентували проєкт про українців на війні

05.05.2023, 12:30
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Суспільне та кінооб’єднання #Babylon'13 презентували 4 травня документальний проєкт про українців на війні “Позиція Україна”, повідомляє Укрінформ.

Проєкт складається з 12 документальних фільмів про українців, які опинилися на лінії фронту. Прем’єрні покази серій відбуватимуться в ефірі телемарафону “Єдині новини #UAразом” щочетверга о 17:45 та щосуботи о 8:15. Переглянути спецпроєкт можна також на ютуб-каналі Суспільного.

Як розповів режисер і продюсер кінооб’єднання Babylon’13 Володимир Тихий, вони ставили мету показати реальність людей, які продовжують жити та працювати в цих небезпечних умовах. 

“Серед героїв наших фільмів мені особливо запам'ятався журналіст і фактчекер Максим Скубенко, який пішов добровольцем у територіальну оборону 24 лютого 2022-го, а зараз є сержантом штурмового підрозділу під Бахмутом. Його особистість та характер змушують задуматися про те, як багато людей роблять неймовірне, щоб захистити свою країну та співгромадян”, – зазначив Тихий.

Максим Скубенко. Фото – Укрінформ

Як підкреслюють автори проєкту, Бахмут, Покровське, Нью-Йорк, Курахове, Дворічна, Соледар – раніше маловідомі точки на мапі, тепер займають місце у серцях всіх українців. Частина героїв залишила позаду своє цивільне життя, щоб боронити наші кордони, інші герої – мешканці прифронтових міст та селищ, які не залишили рідних домівок і допомагають військовим.

Режисер додав, що створення практично всіх 12 фільмів відбулося в прифронтовій зоні. Це вимагало від знімальної групи високого рівня професіоналізму, а інколи й відваги.

Автори сподіваються, що серіал допоможе глядачам відчути зв'язок та співпереживання з тими, хто бореться за свободу та майбутнє України. Цей проєкт – важливе історичне свідчення про сучасну Україну та українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!