ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне презентує серіал "Ціна українського хліба"

Фото – скрін з відео Суспільного

28 і 29 вересня на Суспільному відбудеться прем'єра документально-публіцистичного серіалу “Ціна українського хліба” про російські воєнні злочини у сфері продовольства та сільського господарства в Україні. Про це повідомила пресслужба компанії.

Серіал складається з чотирьох епізодів і висвітлює наслідки російських злочинів для хлібопродуктового ринку як на внутрішньому, так і на міжнародному рівні.

За словами головної режисерки та креативної продюсерки проєкту Ольги Гібелінди, команда прагнула створити проєкт про любов до землі та сільське господарство як основу не лише економіки, але й ідентичності українців.

Вона також додає, що важливим викликом для команди був пошук форми, яка дозволила б показати не лише факти, а й емоційний вимір подій.

“Ми говоримо про важкі теми, але робимо це через людський вимір, через реальні історії українських хліборобів, які стають символами незламності та опору. Любов до землі – це ключовий мотив проєкту, і це відчувається у кожному кадрі, у кожній історії, які ми розповідаємо”, – зазначила Ольга Гібелінда.

У серіалі розповідаються історії аграріїв з різних регіонів України, які, попри обстріли та економічну нестабільність, докладають зусиль задля збереження своїх господарств. Окрім великих агропідприємств, серіал показує життя людей з Чернігівщини, Одещини, Херсонщини, Хмельниччини та інших областей України. І розповідає, як війна вплинула на їхнє повсякденне життя, стосунки з близькими та плани на майбутнє, а також як вони дають раду з обстрілами, замінованими полями, окупацією та економічними труднощами.

У процесі роботи команда шукала оптимальний формат і жанр, щоб розповісти особисті історії людей та показати причинно-наслідкові звʼязки, зауважила продюсерка серіалу від Суспільного Зоряна Биндас.

“Коли ми говоримо про здорожчання українського хліба, повинні розуміти умови, у яких працюють хлібороби, і політику ціноутворення. Ці історії вражають, і ми повинні були їх показати”, – сказала Биндас.

Серіал покажуть 28 і 29 вересня, о 22:00, на Першому каналі Суспільного Мовлення, а також на телеканалі “Суспільне Крим” та місцевих каналах Суспільного.

Серіал створено в співпраці з командою ТОВ “Маланка Студіоз”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!