ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне покаже розслідування про вбивство російськими військовими волонтерів у Бучі

03.03.2023, 11:13
Фото – Суспільне новини
Фото – Суспільне новини

4 березня, о 20:00, відбудеться прем’єра розслідування Суспільного “Буча: розстріл на Києво-Мироцькій” про розстріл російськими військовими молодих волонтерів, які відвозили допомогу в притулок для тварин у Бучанському районі на Київщині. 

Прем'єра відбудеться на ютуб-каналі “Суспільне Новини”. Доступні субтитри англійською. 

У розслідуванні йдеться про трьох друзів Настю Яланську, Максима Кузьменка і Сергія Устименка, які 4 березня вирушили з-під Києва, щоб завезти допомогу в притулок для тварин у Забуччі, а також відвідати батьків одного з волонтерів. Вони стають жертвами російських військових у Бучі, на вулиці Києво-Мироцькій. Максим загинув від пострілу в голову, Настю і Сергія розстріляли, коли вони намагалися втекти.

Журналісти встановили російських воєнних злочинців, імовірно причетних до розстрілу п’яти людей, четверо з яких загинули. Серед них – волонтери та місцеві жителі. У розслідуванні похвилинно відтворено події 4 березня 2022 року, також встановлено командира підрозділу, якого нагородили потім званням “герой Росії”. 

Розслідувачі Суспільного впевнені, що знайшли саме тих, хто був на Києво-Мироцькій 4 березня 2022 року, та передали матеріали правоохоронцям.

Документальний фільм незабаром також покажуть у межах цілодобового інформаційного марафону “Єдині новини” та інформаційний міжрегіональний проєкт “Суспільне. Спротив”.

Над фільмом працювали: авторка – журналістка Анна Калаур; редактори – Інна Білецька, Алла Садовник; режисер монтажу, композитор, автор графіки – Олександр Стратонов; операторка-постановниця – Світлана Коваль; режисер-консультант – Владислав Васильченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!