ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне оцифрує десятки тисяч годин власних архівних матеріалів

29.12.2022, 16:38
Фото – Сергій Гаджилов для platfor.ma
Фото – Сергій Гаджилов для platfor.ma

Суспільне мовлення оцифрує десятки тисяч годин власних архівних матеріалів, де задокументовано події, які мають історичну цінність у становленні незалежності України, та побудує хаб Академії Суспільного мовлення у Львові для доступу до них – за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту "Архіви". Усі відео- та аудіоматеріали, які зберігає Суспільне мовлення, перенесуть на оновлені носії інформації. 

Про це йдеться на сайті компанії.

Ініціативу закріплено в угоді між компанією та європейськими донорами, підписаній за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення росії на територію України. 

"Архівні матеріали, які є в розпорядженні Суспільного, зберігаються на фізичних носіях – плівках. Вони можуть втрачати якість відтворення з кожним наступним роком "лежання на полицях". Перенесення відео та аудіо на цифрові носії збереже архівні файли, які можуть становити або вже становлять історичну цінність", – зазначили в компанії.

Старт будівництва хабу Академії Суспільного мовлення у Львові, де також будуть доступні архівні матеріали, заплановано на початок 2023 року. Паралельно розпочнеться процес оцифрування плівок з відео- та аудіозаписами.  

Як повідомляв ІМІ, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення долучила до складу універсальної програмної послуги супутниковий канал "Суспільне. Новини".

Liked the article?
Help us be even more cool!