ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне отримало від Японії сучасну телетехніку

26.01.2022, 11:23
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Національна суспільна телерадіокомпанія України отримала 25 січня сучасну телевізійну техніку японського виробництва.

Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного.

Обладнання надала Японія в межах реалізації грантової угоди. Передання обладнання відбулося в телевежі “Олівець” у Києві. На зустрічі були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, представники Суспільного, JICA (агентство міжнародного співробітництва “Джайка”) та японської телерадіомовної корпорації NHK.

“Спеціалізоване обладнання японського виробництва дозволить випускати програми в HD-якості з чотирьох різних студій, об’єднаних у спільну мережу, із забезпеченням запису, монтажу і трансляцій спеціальним control room”, – йдеться в повідомленні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі заявив, що він пишається участю Японії в модернізації обладнання та систем НСТУ.

“Я надзвичайно щасливий і пишаюся участю Японії в модернізації обладнання та систем НСТУ, тому що, виходячи з нашого досвіду забезпечення неупередженого та нейтрального висвітлення новин громадянам Японії, такі компанії, як НСТУ, її контент, що забезпечується завдяки високоякісному обладнанню та приміщенням, дуже важливі”, – сказав він.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький відзначив основні здобутки п’ятирічного співробітництва й висловив сподівання на продовження співпраці з урядом Японії, NHK та JICA у майбутньому.

“Розвиток незалежного Суспільного мовлення є однією з необхідних умов побудови успішної країни із сильною демократією. Я дуже сподіваюся, що наша співпраця продовжиться”, – підкреслив Микола Чернотицький.

Водночас член правління, відповідальний за напрям операційної діяльності, Родіон Кочубей зауважив, що Суспільне очікує на старт другої фази проєкту: “Ця співпраця дуже важлива, тому що це не тільки обмін значним досвідом, який є в японських колег, а також і можливість технічного переоснащення компанії. І другий великий аспект – ми фактично змогли запустити новий блок мовлення, а саме студію АСБ-4, і відповідний комплекс техніки до неї. Ми сподіваємося на продовження співпраці та чекаємо на початок другої фази проєкту, який має стартувати цього року. І він продовжиться й у наступні роки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!