ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне оголосило переможців Радіодиктанту національної єдності

26.12.2022, 15:43
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Суспільне оголосило сьогодні імена 20 переможців Радіодиктанту національної єдності – 2022. Переможців назвали в ефірі програми “Сьогодні. Вдень” на Українському радіо.

Серед них – двоє українських школярів (7 і 10 клас), харків’янка, яка тимчасово перебуває в Німеччині, а також переможниці тогорічного радіодиктанту. 

П’ятеро з двадцяти переможців припустилися лише однієї помилки в тексті, 15 – двох.

Повний список переможців Радіодиктанту національної єдності – 2022: Галина Шура, Христина Гоянюк, Роман Гладик, Володимир Тесленко, Анна Гурська, Леся Бойко, Юлія Туманцева, Тетяна Павлик, Тетяна Остаповець, Поліна Іванова, Марія Бесараб, Ольга Дерман, Катерина Малікова, Лілея Титаренко, Каміла Тушинська, Поліна Жученкова, Єгор Берест, Володимир Яслик, Дар’я Верба та Аліна Кожуховська.

Загалом на перевірку тексту радіодиктанту на Українське радіо надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. У багатьох листах містилося по декілька текстів диктантів. 

Листи надійшли з усіх куточків України, включно з тимчасово окупованими територіями, а також з більш як двох десятків інших країн: Польщі, Швейцарії, Португалії, Німеччини, Великої Британії, Словенії, Чехії, Франції, Казахстану, Грузії, Молдови, Нідерландів, Іспанії, Індії, Норвегії, Італії, Ірландії, Лаосу, Австрії, Ізраїлю, Об’єднаних Арабських Еміратів, Канади та США.

П’ять робіт з тих, що були надіслані на перевірку, написано шрифтом Брайля.

Листи з текстами радіодиктанту перевіряли представники вчительської спільноти EdCamp Ukraine. У роботу взяли навіть ті електронні листи, які прийшли пізніше за зазначений час (але до оприлюднення тексту), адже в більшості з них було вказано, що автори не встигали вчасно надіслати листи у зв’язку з відімкненнями світла.

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності – 2022 відбувся 9 листопада. Текст радіодиктанту “Твій дім” написала Ірина Цілик – українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева. До методичної роботи над радіодиктантом уже традиційно долучилася мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!