ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суспільне Культура" презентує документальну стрічку "Мальовані історії про війну"

30 грудня, о 22:10, на телеканалі "Суспільне Культура" – прем’єра документального фільму "Мальовані історії про війну". Це оповідь про українську індустрію коміксів. Автори знайомлять глядачів з поки що маловідомим та не досить оціненим в Україні видом мистецтва – мальованих історій. 

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

"Мальовані історії про війну" – проєкт власного виробництва телеканалу "Суспільне Культура". Автор ідеї та сценарію, режисер і режисер монтажу – Сергій Дмитренко.

"Я довго виношував ідею, поки презентував її режисерові Владові Васильченку. Він підтримав її реалізацію, адже це перший фільм в Україні, що описує цю галузь мистецтва. У ньому йдеться про те, як розвивалась українська комікс-індустрія – звідки походять мальовані історії та як українські мальописи інтегровані у світовий контекст", – каже Сергій Дмитренко.

Герої стрічки – художники, сценаристи та видавці мальованих історій з різних регіонів України: Київ, Львів, Запоріжжя, Січеславщина. В контексті їхніх особистих історій фільм показує, як розвивалося це мистецтво за минулі 10 років – після Революції гідності та початку російсько-української війни. Також митці розповідають, як змінилися їхні життя й наративи їхніх творів після повномасштабного вторгнення 24 лютого; які перспективи індустрії коміксів в Україні та чи існує зацікавленість нашими мальованими творами в закордонних читачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!