ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суспільне Культура" презентує документальні фільми про бої за українські міста

23.05.2023, 11:03
Фото – Суспільне Культура
Фото – Суспільне Культура

На телеканалі "Суспільне Культура" розпочалася презентація документальних проєктів іноземних мовників – про те, як українці захищали свої міста навесні 2022 року, повідомила пресслужба компанії.

У понеділок, 22 травня, о 20:55 телеканал "Суспільне Культура" презентував документальний фільм "Маріуполь: історії мешканців" виробництва BBC. 

У документальній стрічці британського суспільного мовника мешканці Маріуполя, які виїхали з окупації, діляться власними історіями пережитого і свідчать про воєнні злочини російської армії. У фільмі використано відеокадри, відзняті жителями міста під час бомбардувань.

У вівторок, 23 травня, о 20:50 – документальний фільм "Битва за Київ. Розгром еліти армії РФ під Мощуном" виробництва Радіо Свобода. 

Автори фільму встановили імена десятків російських десантників, морпіхів, розвідників, які були знищені під час однієї з найважливіших битв за Київ у березні 2022 року – битві за Мощун. Фільм розповідає, як українські сили оборони розгромили еліту російської армії, на яку була покладена одна з найважливіших місій – захоплення Києва.

У середу, 24 травня, о 20:55 – документальний фільм "Ірпінь. Вижити в окупації" виробництва Радіо Свобода. 

"У березні 2022 року місто Ірпінь, що за 10 хвилин автівкою від Києва, було окуповане на третину та, за фронтовою термінологією, опинилося на нулі. Бої точилися навіть не за кожну вулицю – за кожен будинок. Наступ тисяч професійних російських військових відбивали ірпінські тероборонівці, що здебільшого вперше взяли до рук зброю, волонтери й підрозділи ЗСУ, яких було в кількадесят разів менше за противника. Російські військові при цьому насамперед нищили інфраструктуру міста і вбивали беззбройних цивільних. Фільм розповідає про ті страшні події та історії людей, які пережили окупацію, рятували інших і боролися за звільнення Ірпеня", – йдеться в описі до фільму.

У четвер, 25 травня, о 20:55 – документальний фільм "Солдат" виробництва литовського телебачення. Стрічка розповідає про оборону "Азовсталі" навесні 2022 року. Своїми спогадами діляться бійці полку "Азов": Сергій Юдін (позивний Вальтер), Віталій Кіященко (позивний Сомалі) та Дмитро Андрющенко (позивний Дипломат).

У п’ятницю, 26 травня, о 20:55 – документальний фільм "Коли замовкає артилерія" про війну в Україні очима солдатів і офіцерів, які воюють з початку російського вторгнення, та місцевого населення.

Liked the article?
Help us be even more cool!