ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суспільне Культура" ексклюзивно покаже в Україні коронацію Чарльза III

04.05.2023, 14:20
Фото – Getty Images
Фото – Getty Images

Телеканал "Суспільне Культура" ексклюзивно транслюватиме в Україні урочисту церемонію коронації Чарльза III, яка відбудеться 6 травня у Великій Британії. Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного. 

Українські ведучі живої трансляції – журналіст Юрій Макаров та історик Олександр Зінченко. Час трансляції буде оголошено найближчими днями.

Церемонія коронації Чарльза III розпочнеться, коли Чарльз III разом з королевою-консорткою Каміллою прибудуть до Вестмінстерського абатства. 

За традицією король Чарльз постане перед народом, після чого складе коронаційну присягу і сяде в коронаційне крісло. Помазання проводитиме архієпископ Кентерберійський, преосвященний Джастін Велбі. Після помазання відбудеться інвеститура: королю вручать регалії, а архієпископ покладе на голову короля корону. У момент коронації по всій Великій Британії лунатимуть збройні салюти. У прикінцевій частині король пересяде з коронаційного крісла на трон. 

Також буде коронована королева Камілла, хоча їй не доведеться складати присягу. Після повернення до Букінгемського палацу король та королева привітають людей з балкона палацу.

Дорогою до Вестмінстерського абатства та назад короля й королеву супроводжуватимуть пишні процесії за участю Збройних сил Сполученого Королівства та країн Співдружності.

Liked the article?
Help us be even more cool!