ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко написав листа колегам з Укрінформу

14.08.2017, 11:09
Роман Сущенко

Українському журналісту, якого незаконно утримують в Росії, Роману Сущенку передав лист своїм колегам з інформаційного агентства “Укрінформ”, повідомляється на сайті інформагентства.

“Пишаюся, що є одним із вас. Відчуваю, що попри пору відпусток десятки листів із щирою підтримкою – в дорозі. Спасибі вам за людську теплоту, небайдужість, співучасть і допомогу родині. Попереду місяці очікування та невизначеності. Влаштовую нехитре дозвілля”, - написав Сущенко.

Він зазначив, що давно змінив “пельменний гумор (“Шоу уральских пельменей” - гумористична програма на російському ТБ - ред.), людожерські ток-шоу, безперервні поліцейські серіали на фоні сталого формування культу” - на книги й малювання.

За словами Сущенка, креативні вправи з олівцем, кульковою ручкою – справжня психотерапія (нещодавно Роман переслав родині другий свій малюнок в ув’язненні – міський пейзаж Женеви). Серед книжкових очікувань ув’язненого - книга ізраїльського історика Юваля Ноя Харарі “Homo Deus: коротка історія майбутнього”.

Як повідомляв ІМІ, 13 липня Московський міський суд Росії розглянув скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту журналіста Романа Сущенка та залишив у силі рішення Лефортовського суду про утримання під вартою до 30 вересня.

27 червня Лефортовський районний суд Москви (РФ) продовжив термін утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня.

26 квітня Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт українському журналісту Романові Сущенку, обвинуваченому в РФ у шпигунстві.

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Liked the article?
Help us be even more cool!