ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко написав листа генсеку Ради Європи

11.01.2017, 10:08

Адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін, який побував сьогодні у СІЗО у підзахисного, взяв у нього листа, адресованого генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду.

Про це Фейгін повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

«Сьогодні мені вдалося винести лист від Сущенка Ягланду. Сподіваюся, це звернення зіграє свою позитивну роль, так само, як і наші минулі звернення до керівництва ОБСЄ, керівництва Франції, європейських чиновників», - розповів Фейгін.

Адвокат сказав, що він, як і раніше, вважає найбільш реалістичним позитивним рішенням щодо «кейсу Сущенка» обмін його підзахисного в тому чи іншому форматі на кримських дезертирів, затриманих на Чонгарі.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

15 грудня Московський міський суд (Росія) визнав законним продовження арешту журналісту інформагентства “Укрінформ” Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!