ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенка нагородили орденом Сахарова "За мужність"

20.12.2017, 14:30
Фото - Твіттер Марк Фейгін

Журі російської премії імені Андрія Сахарова “За журналістику як вчинок” нагородило незаконно заарештованого у Москві власкора Укрінформу Романа Сущенка орденом Сахарова “За мужність”. Про це секретар організатора премії Сахарова повідомила дочці журналіста Юлії Сущенко, повідомляє Укрінформ.

"Роман Сущенко 10 грудня був обраний журі як лауреат цього ордена", - сказала вона.

Головою журі є Гаррі Каспаров.

Всеросійська премія імені Андрія Сахарова "За журналістику як вчинок" заснована 2001 року правозахисником і підприємцем Пітером Вінсом на знак подяки Андрію Сахарову, який брав участь в його долі і долі його близьких за часів переслідування їх радянським режимом.

Як повідомляв ІМІ, 27 листопада Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку до 30 січня.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт незаконно утримуваному в Москві журналісту Укрінформу Роману Сущенку на два місяці – до 30 листопада.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

20 листопада Романа Сущенка у московському СІЗО Лефортово відвідали його дружина Анжела та донька Юлія.

Liked the article?
Help us be even more cool!