ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Супутник Жиліна перебував у розшуку за підозрою у вбивстві харківського журналіста

21.09.2016, 10:09

Поранений супутник голови харківського “Оплоту” Євгена Жиліна Андрій Козар перебував у розшуку за підозрою в організації викрадення і вбивства харківського журналіста, головного редактора газети “Новий стиль” Василя Климентьєва. Про це телеканалу “112 Україна” заявив народний депутат, позаштатний радник глави МВС Антон Геращенко.

“Друга людина на ім'я Андрій Козар також перебуває в розшуку. Його підозрювали в організації викрадення і вбивства харківського журналіста Климентьєва в кінці 2000-х років. Він перебував у розшуку вже років 6-7. Відомо було, що він проживає на території РФ і, я думаю, так само, як і Жилін, співпрацював з російськими спецслужбами в обмін на те, щоб його не видавали Україні. Можливо, коли-небудь ми доб'ємося його видачі Україні для справедливого суду”, заявив Геращенко.

Нагадаємо, у серпні 2010 року у Харкові зник головний редактор газети “Новий стиль” Василь Климентьєв. Встановлено, що 11 серпня він виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі БМВ у невідомому напрямку.

За фактом зникнення редактора Дзержинський райвідділ міліції Харкова порушив кримінальну справу за статтею “навмисне вбивство”.

Міліція оголосила у розшук людину, яка була разом із харківським журналістом Климентьєвим у день його зникнення.

Винуватцем вважають співробітника Харківського УБОЗу Андрія Козаря, а мотивом розслідування виданням фактів корупції в правоохоронних органах.

Козир спершу розшукувався як свідок у справі, оскільки був останнім, хто бачив Климентьєва живим. Заступник редактора газети Петро Матвієнко запевняв, що за два дні до зникнення він возив Климентьєва на Печенізьке водосховище, де той фотографував дачу головного податківця області Станіслава Денисюка. Пізніше Козар став головним підозрюваним і відтоді перебуває в розшуку.

19 вересня 2016 року в ресторані Вітерець під Москвою був убитий ватажок терористичної організації Оплот Євген Жилін. Його супутник Андрій Козар був доставлений з пораненнями в найближчу лікарню.

Фото - МВС

Liked the article?
Help us be even more cool!