ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумський телеканал ATV отримав попередження через ретрансляцію NewsOne

29.04.2021, 10:25

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження сумському телеканалу ATV (ТОВ ТРК “Академ ТV”) за порушення програмної концепції і неправомірну ретрансляцію телеканалу програми NewsOne. 

Таке рішення Нацрада ухвалила 28 квітня на засіданні за результатами перевірки мовника, повідомляється на сайті регулятора.

Так, телеканал ATV у жовтні 2020 року зменшив частку програм власного виробництва та ретранслював NewsOne. Також канал транслював передачі, які не містили певних вихідних даних.

Водночас ATV заперечив порушення умов ліцензії у частині програмної концепції мовлення, зокрема ретрансляцію та зменшення обсягу власного продукту, оскільки договірні документи з NewsOne також передбачають спільне виробництво програм у форматі прямих ефірів, які також є власним продуктом. 

Проте Нацрада визнала порушення ATV законодавчих норм та оголосила йому попередження. Протягом місяця з дня ухвалення рішення компанію зобов’язано привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. Після закінчення цього терміну Національна рада може призначити позапланову перевірку та застосувати до ліцензіата санкції, передбачені чинним законодавством України.

Нацрада нагадала, що телеканал ATV звернувся до Національної ради із заявою про скасування санкції “оголошення попередженні” і отримало відмову, оскільки ліцензіат є системним порушником.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!