ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумському каналу оголошено попередження через ретрансляцію "112 Україна"

25.03.2021, 13:00
Фото – bug.org.ua
Фото – bug.org.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження сумському ТОВ “ТРК “ВІДІКОН” через ретрансляцію каналу “11 Україна”.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 25 березня за результатами перевірки мовника, повідомляється на сайті регулятора. 

Нацрада під час перевірки каналу 28 січня виявила порушення програмної концепції та умов ліцензії.

Так, під час перевірки зафіксовано, що канал 23 червня 2020 року суттєво зменшив частку програм власного виробництва. Окрім того, в ефірі компанії взагалі не було науково-просвітницьких передач, хоча її ліцензія визначає, що таких передач має бути не менш ніж 4 год. 30 хв. / добу. Також не відповідає ліцензійним умовам і формат: за ліцензією має бути інформаційно-просвітницький, а фактично – інформаційний.

Крім того, канал ретранслював не передбачені концепцією програми “112 Україна”, водночас закривав логотип “112 Україна” рухомим рядком на тлі непрозорої стрічки з інформаційними повідомленнями та анонсами власних програм.

З огляду на норми закону, які порушено, Національна рада оголосила мовникові попередження і зобов’язала впродовж місяця погодити діяльність з умовами ліцензій і норм чинного законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!