ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумські журналісти вимагають перекваліфікувати справу про напад на Положія

17.04.2014, 13:19

Сумські журналісти вимагають від правоохоронних органів перекваліфікації справи про напад на головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія з хуліганства на умисне тяжке тілесне ушкодження чи замах на вбивство. Про це йдеться у заяві сумських журналістів із приводу побиття Положія, повідомляє Данкор.

“Відомий своєю активною громадянською позицією, Євгеній міг не подобатися багатьом представникам нашого політикуму і соціуму. Проте застосування щодо журналіста грубої фізичної сили є недопустимим, нецивілізованим методом будь-якого з'ясування стосунків. Такі дії свідчать виключно про те, що протилежна сторона не має аргументів для суперечки, не має моралі та порядності для чесної боротьби думок і позицій”, - зазначають журналісти.

Вони звертаються до політичних сил, до влади та правоохоронних органів із вимогою дотримання законів і стеження за дотриманням законів щодо діяльності журналістів. “Вимагаємо від прокуратури області, обласних управлінь міліції та Служби безпеки України негайного розслідування справи щодо нападу на Євгенія Положія та перекваліфікації даної справи на таку, що передбачає більш суттєве покарання, - умисне тяжке тілесне ушкодження чи замах на вбивство. Адже відомо, що Євгенію Положію неодноразово погрожували і його родина мусила переховуватися; що місцевий осередок Партії регіонів розповсюдив список своїх ворогів, де Євген Положій був зазначений під №1”, - йдеться у заяві.

Заява відкрита для підписання.

Нагадаємо, 15 квітня пізно увечері у Сумах жорстоко побили у власному гаражі місцевого активіста та головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія.

У міліції зазначили, що напад на Положія міг бути пов'язаний з його професійною діяльністю. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство).

Головний редактор сумської газети “Панорама” Євген Положій, якого було жорстоко побито, пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!