ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумський суд зобов’язав поліцію порушити справу через відмову журналісту в доступі

25.04.2019, 11:39

23 квітня Ковпаківський районний суд м. Суми зобов’язав Сумський відділ поліції внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, вчинене керівником Державної установи “Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України” Володимиром Збаражським як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Про це повідомляє представник ІМІ в Сумській області.

Підставою для цього була відмова в наданні журналісту інформаційної агенції Всеукраїнської громадської організації “Журналісти проти корупції” В’ячеславу Павленку публічної інформації про розмір отримуваної заробітної плати керівництвом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України та його відокремлених підрозділів.

Закон України “Про доступ до публічної інформації” передбачає, що не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, умови отримання цих коштів, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти.

Після отримання відмови в наданні інформації В’ячеслав Павленко звернувся до поліції з вимогою внести відомості до ЄРДР, оскільки, на його думку, його права як журналіста були порушені. Після того як органи поліції відмовилися це зробити, журналіст був змушений звернутися до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!