ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Судитимуть колишню викладачку столичного вишу, яка виправдовувала окупантів

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жительки Києва, яка виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, у березні 2023 року 62-річна доцентка кафедри одного зі столичних університетів під час заняття в режимі відеозв’язку розповіла студентам про своє бачення подій в Україні.

"У своїх висловах уродженка Республіки Білорусь звинувачувала чинного Президента України в непідписанні Мінських угод, що, на її думку, послужило причиною війни, а напад країни-агресора на Україну назвала "випереджаючим ударом". При цьому вона звинувачувала українські війська в "обстрілах Донбасу" впродовж останніх дев'яти років та заперечувала тимчасову окупацію території Донецької області", – зазначили в прокуратурі.

Під час слідства вона повністю визнала свою провину.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Наразі жінку звільнено з роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!