ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Судитимуть колаборанта, призначеного під час окупації "міністром інформаційної політики Херсонської області"

Фото – Херсонська обласна прокуратура
Фото – Херсонська обласна прокуратура

Херсонська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляється на сайті Херсонської обласної прокуратури.

За  даними слідства, у травні 2022 року обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом та очолив підконтрольний окупаційній адміністрації так званий “департамент информационной политики Херсонской области”.

У серпні 2022 року обвинувачений отримав “підвищення” від окупаційної влади та обійняв посаду так званого “министра информационной политики Херсонской области”.

“На очолювані ним псевдооргани покладалися завдання щодо формування єдиної інформаційної політики країни-агресора на окупованій території, реєстрація засобів масової інформації, ліцензійний контроль телебачення, радіомовлення та друкованих видань та інше”, – зазначає прокуратура.

Обвинувачений активно співпрацював з російською окупаційною владою, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 2 серпня прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозри в колабораційній діяльності дев’ятьом окупаційним високопосадовцям з Криму,  які, зокрема, поширюють ідеї “руського миру”.

Liked the article?
Help us be even more cool!