ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суддю, у якого, як встановили "Схеми", був паспорт РФ, звільнили

05.10.2022, 17:46
Фото – focus.ua
Фото – focus.ua
Заступника голови Верховного Суду та очільника Касаційного господарського суду в його складі Богдана Львова, який є власником російського паспорта, відрахували зі штату Суду, йдеться в повідомленні пресслужби Верховного Суду.

Львова відрахували на підставі інформації Служби безпеки України, яка підтвердила наявність у судді громадянства РФ. Конституція України визначає, що повноваження судді припиняються в разі припинення громадянства України або набуття ним громадянства іншої держави.

"Проводячи це розслідування, ми з Георгієм Шабаєвим розуміли, наскільки великий вплив має суддя Львов – очільник усього господарського правосуддя в Україні. Це сектор, у якому за визначенням крутяться величезні гроші та вирішуються інтереси найбагатших людей у державі.
І справді, ця історія, здавалось би, про одного суддю виявилася справжнім тестом не лише для низки топпредставників влади, але і для цілих інституцій. І я дякую всім, хто пройшов цей тест гідно. А про решту будемо робити нові розслідування", – написала авторка та ведуча "Схем" Наталя Седлецька.
 

Як повідомляв ІМІ, соцмережа Facebook видалила пост редакторки проєкту "Схеми" Наталі Седлецької про розслідування щодо прихованого російського громадянства українського судді Верховного Суду Богдана Львова: нібито він порушує правила спільноти.

У розслідуванні "Схем" ішлося про те, що Богдан Львов – заступник голови Верховного Суду України та очільник Касаційного господарського суду в його складі – у 2017 році під час конкурсу до цього суду зазначив у своїй анкеті, що не має громадянства іншої країни. Але "Схеми" встановили, що він має громадянство Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!