ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суддя ДНР", яка забороняла українські медіа на окупованих територіях, отримала підозру – ДБР

23.03.2023, 13:55

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) заочно повідомили про підозру в державній зраді та участі в терористичній організації судді одного з міських районних судів Донецької області. За її участю "верховний суд ДНР" визнав екстремістськими низку українських видань та громадських організацій.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

"Суддя від самого початку захоплення частини Донеччини підтримувала "руський мір". У 2016 році жінка обійняла посаду судді в так званому "верховному суді ДНР", а вже у 2020 році вона ввійшла до складу судової палати з цивільних справ "верховного суду" псевдореспубліки", – зазначили в пресслужбі.

У ДБР наголосили, що підозрювана ухвалила низку незаконних рішень стосовно громадян України, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області. Крім того, перебуваючи в складі колегії суддів так званого "верховного суду ДНР", ухвалила рішення щодо визнання екстремістськими та заборони на території псевдореспубліки українських громадських організацій, українськомовних видань, книжок та брошур, зокрема релігійних.

Якщо провина жінки буде доведена, вона може бути ув'язнена на строк до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала колишнього військового, який передавав росіянам дані про систему відеоспостереження в Житомирі.

Liked the article?
Help us be even more cool!