ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зупинив слухання щодо побиття редактора "Коломийського віснику"

04.04.2012, 02:51
Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області 3 квітня зупинив повторне слухання кримінальної справи про побиття у 2010 році редактора газети «Коломийський вісник» Василя Дем'яніва на невизначений час. Про це повідомив Дем'янів, передає “Телекритика”.

За словами Дем'яніва, слухання зупинені внаслідок того, що суддя-доповідач Богдана Беркещук задовольнила клопотання представника державного обвинувачення Богдана Лейб'юка. Обвинувачення просило направити підсудного Віталія Калюжного на медичну експертизу, оскільки той перебуває на обліку в психоневрологічному кабінеті Коломийської центральної райлікарні.

Як зазначив Дем'янів, Віталій Калюжний не визнає себе винним у скоєнні злочину, хоча суд першої інстанції визнав його винним і призначив 7,5 років позбавлення волі.

«Усе ніби  подається  під соусом забезпечити об'єктивний та всебічний розгляд, та не з того боку», - зазначив журналіст.

Нагадаємо, увечері 23 березня 2010 року двоє зловмисників заподіяли Василю Дем'яніву тяжкі тілесні ушкодження та втекли з місця події після того, як в ситуацію втрутився чоловік, який став випадковим очевидцем злочину. Потерпілий отримав черепно-мозкові травми і перелом ноги, і пов'язує злочин із професійною діяльністю, а в міліції вважають, що це було побутове пограбування.

У квітні 2011 року було ухвалено обвинувальний вирок двом підозрюваним у здійсненому нападі на Дем'яніва. Суд оголосив, що злочин було здійснено з метою пограбування. Однак сам постраждалий оскаржив це рішення і стверджує, що засуджені невинні, а на нього напали з помсти за критичні статті щодо коломийської влади.

Комітет захисту українських журналістів наполягає на виділенні кримінальної справи щодо замаху на життя головного редактора «Коломийського вісника» в окреме провадження і направлення її  на додаткове досудове розслідування  не до міліції, а до прокуратури для забезпечення повноти, об'єктивності й усестороннього дослідження всіх обставин справи.
Liked the article?
Help us be even more cool!