ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав ТРК "Україна" виплатити журналістці 42,5 тис грн за незаконне звільнення

25.12.2012, 23:45

Московський районний суд Харкова зобов'язав телеканал “Україна” виплатити журналістці Ользі Вдовенко 37 тис 505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5 тис гривень компенсації  моральної шкоди за незаконне звільнення. Також суд скасував незаконний  наказ  про її звільнення, повідомляється на сайті Незалежної медіа-профспілки.

«ТРК «Україна» запровадила хибну практику переукладання строкових угод. Не будучи певними, чи продовжать їм угоди, журналісти перебувають ніби на гачку в адміністрації і не наважуються відстоювати свої права. Тим часом, багаторазове переукладання угод є порушенням закону. Згідно із законодавством, переукладання строкової  угоди один раз і більше значить, що людину прийняли на роботу постійно. Так само було з Ольгою Вдовенко. Вона не побоялася звернутися до суду і виграла цей процес. Крім того, канал, звільнивши одиноку матір, не виконав вимогу законодавства і не працевлаштував її», - розповів адвокат НМПУ Олександр Тарасов.

Нагадаємо, Ольгу Вдовенко було звільнено з посади власного кореспондента ТРК “Україна” у Харківській області у травні 2012 року. Вона оскаржила своє звільнення, оскільки вважала, що воно відбулось з порушенням законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!